Geplaatst op Geef een reactie

Spinner keuze, “de polder”

polder

Spinnerkeuze voor de polder

Struinen op snoek door de Hollandse Polders, stadsgrachten en de kanaaltjes in de vinex wijken. Menig roofvisser heeft daar zijn besmetting van het roofvis-virus opgelopen. Genezing is lastig. Het is het vorm van verslaving en regelmatig tot je nemen een oplossing om het onder controle te houden. In dit artikel nemen we jullie mee in de keuze van welke spinner pas je waar toe. Basis is het Muskie Metal Lure pakket wat Hollandlures importeert uit de USA.

Spinners, blinkers, snoekspinners, we weten allemaal wel waar het om draait. Gaatjes zoeken, duikers, brugpijlers, kruippuntjes, rietkragen overal waar Esox Lucius kan “staan” laten we onze spinners plonzen. Draaien tot we de bonk voelen en de spanning van de dril kan beginnen. De ontspanning die dit met zich meebrengt is heerlijk. Kop leeg waaien, werkweek achter je laten en nergens aan denken.

images

Regelmatig ontvangen we vragen via Facebook over welke snoekspinner gebruik nou waarvoor. Model 1 met Dubbele colorado 8 bladen of de Model 4 met de kleinere 7 Indiana bladen. Tot op welke diepte gaan ze dan en welke hengel adviseren jullie dan. In een serie van een aantal artikelen op onze BLOG zullen we waarop ingaan en onze ervaringen delen met Tips & Tricks.

Waarom Muskie Metal?

Tijdens onze zoektocht naar speciaal kunstaas hebben we kennisgemaakt met de producten van Muskie Metal Lures USA. Na het testen van enkele demo spinners waren we overtuigd van de kwaliteit.
Uniek aan het ontwerp is de flexibele basis. Opgebouwd uit een staalkabel met geperste verbindingen. Afgestemd op het gewicht van de spinners. Magnum Flashabou, drievoudige splitringen en messing onderdelen.

Banner3
Dit ontwerp maar de spinners (bijna) onverwoestbaar. Het zwakke van de standaard spinners is altijd de stang. Is deze eenmaal krom door vastzitten, drillen, landen of het raken van de brugpijler dan loopt hij niet meer lekker. Dit probleem is uitgesloten bij deze flexibele spinners.
muskie bucktail 650 290

Hollandse polders

De Hollandse polders kenmerken zich als ondiepe vaarten, bruggetjes, duikers, knooppunten met de aangrenzende vaarten. Gemiddeld genomen met een gezond snoekbestand als je de stekken kent. Seizoensafhankelijk en mede afhankelijk waar de aasvis zich bevindt. Maar we kunnen best stellen dat overal snoek is te vangen, ook op water van maar één meter diepte. Sommige jaargetijden helder, in perioden van overmatige regenval koffiebruin door de stroming en het werken van de diverse gemalen. De spinners van Muskie Metal starten snel, direct na het beginnen met draaien of de korte tik om de bladen te starten lopen ze stabiel. Aanbeten voel je vaak direct na de worp op de favoriete stek. Door de snelle start van de bladen zijn de blinkers  direct aantrekkelijk voor de rovers. Uit jagers instinkt vallen ze aan. Je komt in zijn of haar wijk. Dat gevoel van de aanbeet is lastig uit te leggen aan een niet visser, tot ze het zelf ervaren.

Muskie Metal Model 4, de polderspinner bij uitstek

Foto 04-10-14 23 04 17 Karel Ketting Olivier met zijn “meter” op de Model 4 LOTW kleur

Het model 4 type is 20cm lang en 31 gram. Voorzien van één 3/0 Mustad haak. Niet te licht dus ook met de nodige tegenwind nog nauwkeurig te werpen. Door de weerstand van de bladen ook traag binnen te vissen. vergeet ook de bekende Figure8 beweging niet te maken voor de kant. te vaak missen we de volger door het te snel uit het water halen van het kunstaas.

Kleurkeuze, een persoonlijke voorkeur

Natuurlijk krijgen ook wij de vraag, “welke kleur zal ik nemen?”.
Niets is zo persoonlijk als de kleurkeuze. De een gaat voor zo fel mogelijk, de ander voor donker of natuurlijke tinten. Persoonlijk vis ik graag met natuurlijke kleuren, in troebel water de wat fellere. maar zeker kijk ik naar de kleur van de aasvis. Is er veel brasem of baars ga ik voor de “Walleye”, is er veel ruisvoorn de “OrangeBar” of voor de universele “WhiteFish”. Hieronder een aantal van de meest verkochte voorraad kleuren.

Bezoek onze webshop voor de actuele voorraad kleuren en maak uw keus.

Welke hengel?

Wij vissen deze spinners met een standaard baitcaster met reel. Direct contact, vele worpen en niet een heel licht kunstaas maken de reel veruit favoriet. Ook het snel kunnen starten i.p.v. het dichtklappen van de beugel heeft zijn voordelen.

Foto 24-07-14 13 35 35
Vergeet niet dat ook baars gek is op deze spinners. Hier een mooi exemplaar van karel Ketting Olivier op zijn LOTW model 4.

In deze serie over spinnerkeuzes ook nog de spinners voor het grote water, Model 1, Model 2 en Model 6

Ook volgt er nog een BLOG over het vissen met de Chatterbaits in de polder.

Heeft u vragen over dit artikel of onze producten. laat uw reactie achter in deze BLOG of zoek ons op facebook en stel uw vraag of deel uw ervaring.

Goede vangsten en veel plezier!

Michael Mangold
Hollandlures Predator & Kayakfishing
Heemstede
info@hollandlures.com
+31 6 5105 2702

Geef een reactie