Geplaatst op Geef een reactie

Altijd al een keer een Viskayak willen proberen?

Foto 20-11-14 11 07 54 (2)

Viskano proberen?

Hollandlures is dealer van Feelfree Fishing Kayaks. We hebben voor de Nederlandse markt een Demo Feelfree  Lure 11.5 viskayak beschikbaar. Deze uitermate stabiele kayak van 91cm breed en 3.50mtr lang is op afspraak te testen in regio Haarlem. Ook zijn alle mogelijke opties aanwezig en te proberen. Neem contact op voor het plannen van een proefvaart.

Trends

Mede door de invloed van social media heeft het vissen uit een “Sit On Top” (SOT) kayak  de laatste jaren een vlucht genomen. De flexibiliteit, mobiliteit en betaalbaarheid zijn naast het gevoel van vrijheid en het één zijn met de natuur de factoren die deze nieuwe vorm van actief vissen aantrekkelijk maken voor de vissers in Europa.

Feelfree Kayaks

Niet voor niets is Hollandlures dealer geworden van het wereldmerk Feelfree. Inmiddels vertegenwoordigd in meer dan 40 landen en een historie uit Australie. Met een breed assortiment viskayaks en daarnaast een compleet pakket tourkano’s een grote speler op de wereldmarkt.

Waarom kiezen voor een Feelfree?

lure-13-5-features
feelfree-kayak-lure-115De basis van de Lure serie is de extreem stabiele romp van 91cm breed. Platte bodem met de slimme v-vormige sparingen voor nog meer stabiliteit en montage mogelijkheden voor de transducer van de fishfinder. Uniek is het grote vlakke werpdek voor staand vissen.

De Lure is daarnaast voorzien van een groot aantal doordachte onderdelen die gebruik en transport optimaliseren.  Wiel in de kiel, ingegoten handgrepen rondom, peddelhouder aan beide zijden en een groot opbergvak in de punt.
Feelfree oval hinge hatchFeelfree paddel keeping systemMOULDED%20HANDLEWheel in keel
De Feelfree Lure serie is uitermate stabiel. Met een breedte van 91cm is de Lure serie zo stabiel dat staand vissen met jerkbaitstok of vlieghengel een genot is. Geruisloos de vis benaderen en op plekken vissen die normaal niet bereikbaar zijn. Zonder trailerhelling, vanaf de kant zo te water te laten.

Hoogte verstelbare Gravity Seat

Feelfree Gravity Seat in action
Feelfree Gravity Seat in action

In hoogte verstelbaar tijdens vissen, eenvoudig met de rode  band de ontgrendeling bedienen en van hoog weer naar een lage zit. Van peddel zit naar verhoogde vis zit in enkele ogenblikken. Heerlijk op het water zitten, volop zicht op het water en de eventueel volgende vis. Dat volgen doen de snoeken normaal al tot de boot. De verhoogde positie is ook ideaal voor het vissen met de vlieghengel. Armen vrij om goed te kunnen werpen. ( staand vissen volgt later in deze blog). In deze kayak volgen ze het aas tot bijna op schoot. Adrenaline momenten!

Ervaring: “De stoel van de Feelfree zit heerlijk laag bij het water als een sit-in kayak en laat zich eenvoudig tijdens het vissen verstellen in de 20cm hogere stand. Dan zit je duidelijk boven het water. Verticalen of dropshotten gaat perfect. Vanuit de hoge stand is het opstaan een kleine moeite. De stoel zit ook met de verstelbare rugleuning ook na een dag vissen nog heerlijk”.

Gebruik

Door de jarenlange ervaring van Feelfree is de kayak voorzien van veel doordachte details. Van auto naar de waterkant transporteer je de kayak eenvoudig. Hij rolt op zijn ingebouwde wiel eenvoudig naar de waterkant, dat wiel blijft zitten tijdens de dag. Slim weggewerkt in de romp. Stoel zet je eenvoudig vast na transport in de romp in de aangebrachte sparing in de romp.


De Feelfree Crate Bag past perfect achter de stoel en is vast te zetten met de standaard aanwezige bandjes. Achter de tas is voldoende ruimte voor andere zaken onder het standaard bagagenet.  Tijdens het vissen even je peddel parkeren in een van de peddelhouders is slim bedacht. Het roer inklappen bij te water laten en op ondiepe plaatsen voorkomt schade.
feelfree crate bag

Montagemogelijkheden zijn eindeloos

Voor het monteren van hengelsteunen, fotocamera, GoPro, fishfinder, transducer en telefoon zijn in combinatie met Railblaza vele mogelijkheden. Basis voor deze montage is het standaard aanwezige Uni-Track systeem van Feelfree. Dit montagerail systeem zit standaard naast het werpdek en langs de kanten van het bagage dek. Een van de opties van Feelfree is de Uni-Bar rail waar dezelfde montageplaten op passen als op de Uni-track rail.

uni-bar-system-deluxe_350x220unitrack
Naast de mogelijkheden van Feelfree is Railblaza ook perfect toepasbaar op de Feelfree Kayaks. Met het complete pakker hengelhouders, camera, telefoon en peddelhouders zijn de mogelijkheden eindeloos.

railblaza FF

De Railblaza hengelhouders monteren we rechtstreeks op de Uni-track rail, of flexibel op de Uni-track plaat voor nog meer flexibiliteit.

 

 

 

transducermount FF

De Railblaza transducermount kit is eenvoudig te monteren op de Uni-track rails. Hiermee is de transducer veilig weg te draaien tijdens het te water laten.

 

 

 

camera-booms5-300x200

Railblaza heeft ook voor de montage van GoPro en andere camera’s tal van steunen, verloopsystemen en montage platforms.

 

 

 

kayak-cam600-300x200

Jezelf op de film of foto zetten met jouw PR vangst is eenvoudig. Voldoende stabiele afstand voor de camera om de foto met zijn omgeving juist vast te leggen. Van kop tot staart.

 

 

Transport en opslag van een kayak

Wij transporteren de kayak eenvoudig van en naar het water over langere afstanden met de C-TUG van Railblaza. Deze volledig demontabele kayak trolley past in het opslagvak in de romp.
Klik op de foto voor de YouTube introductie
ctug-300x210

Heeft u thuis weinig ruimte? Buiten opslaan met de Railblaza Wall Sling is een goede optie.
Op basis van de starports van Railblaza en spanbanden. Flexibel en betaalbaar.
wallsling-300x200

De visserij

Het vissen uit een kayak ervaren wij als een actieve en zeer directe manier van vissen. Je voelt je echt een met de natuur. Verticalen tussen de bruggen in de stad, werpend tegen de rietkragen op klein, maar zeker ook groter water. Denk wel aan de veiligheid en zichtbaarheid. In een latere BLOG meer hierover.

“Staan, kan dat echt? Maar tuimel je niet snel?”

We krijgen veel vragen over het staand vissen. Daar kunnen we kort over zijn. Kom het proberen en voel en ervaar het. Onze ervaring is zeer positief. Zeker vanuit de hoge zit positie gaan staan is een koud kunstje. Direct voel je de stabiliteit en geniet je van het uitzicht. Zeker is het wennen als je een boot gewend bent om je heen. Maar eenmaal gewend is het een genot. Inmiddels zijn onze eigen, door tijdgebrek, korte testen geweest. We voelen een nieuwe verslaving aankomen. De adrenaline gierde door de aderen toen bij Halfweg een dikke snoek ons aas op een haar miste direct naast de kayak en woest met een kolk wegdraaide.
Door alle wind de laatste weken is het wachten op meer tijd en minder wind.

Wil je deze kayak proberen of meer informatie neem contact met ons op.

We zullen de komende tijd meer op onze BLOG schrijven over onze ervaringen met onze demo kayak.

Michael Mangold

Hollandlures Predator & Kayakfishing
Heemstede
www.hollandlures.com
info@hollandlures.com
+31 6 5105 2702

Geef een reactie