Geplaatst op Geef een reactie

Ervaringen met de Railblaza C-Tug compacte demontabele kayaktrolley

trolley strand
Railblaza C-Tug Kajaktrolley

Op zoek naar demontabele kajaktrolley

Tijdens onze zoektocht naar een compacte Kayaktrolley vonden we een diversiteit in merken, uitvoeringen en prijzen. Lees hier onze ervaringen met de Railblaza C-Tug kayak trolley.

Voor ons waren een aantal factoren van belang:

Compact
Eenvoudig in gebruik
Onderhoudsvriendelijk
Goede prijs / kwaliteit verhouding
Verkrijgbaarheid reserve onderdelen

Compact

Wegens het gebrek in opslag ruimte voor zowel de kayak als de accessoires is de omvang in zowel gebruik als opslag voor ons van groot belang. Tijdens onze zoektocht kwamen we op een grote diversiteit aan trolley’s en karretjes. In opbouw veelal gebaseerd op aluminium buizenframe met wielen.
Meestal niet demonteerbaar.
imagestrolley 2trolley
De Railblaza C-TUG past in de romp van de Feelfree Lure & Moken serie.

Eenvoudig in gebruik

Hieronder verstaan we in feite hoe eenvoudig is de kayak op de kar te krijgen en welke inspanning is hiervoor benodigd. Komen we handen te kort en is het überhaupt alleen te doen. Veel karren kunnen niet zelfstandig staan. Dus kom je handen te kort om de kayak juist te plaatsen. Moet je de kayak optillen en kar recht houden. Onhandig, zeker aan waterkant in gras of zand. Ook is de standaard een eenvoudig maar zeer doordacht. De trolley blijft staan, maar de standaard klept weg bij het vertrekken en blijft zo onbeschadigd.

C-tug adjustableDe C-Tug past zich eenvoudig aan de vorm van uw kayak aan. De twee dragers zetten zich naar de vorm en ook daarom komt het laden niet heel precies. Ook omdat de bodem van de romp niet overal gelijk is. Ook is de standaard op deze foto goed te zien.

 

 

 

Hieronder een impressie hoe eenvoudig het opladen gaat.
Skip naar 3:00min voor de verkorte versie.

Montagevoorbeeld:

Onderhoud en onderdelen

ctug-300x210trolley zee 2
Voor het onderhoud willen we een duurzame eenvoudig te reinigen trolley. Alle onderdelen zijn van kunststof. Kunnen eenvoudig worden afgespoeld en zijn zeewater bestendig.
Reserve onderdelen zijn goed verkrijgbaar. Ook zijn wielen en spanbanden los verkrijgbaar.
Ook als optie speciale wielen voor strandgebruik.
trolley strand

Prijs – Kwaliteit verhouding

De Railblaza C-Tug is zeker niet de goedkoopste kayak trolley met een adviesprijs van € 149,– De kwaliteit daarentegen is vergeleken met de “made in china” alternatieven uitstekend. Denk daarbij de verkrijgbare  onderdelen en toepasbaarheid in een zoute/brakke omgeving bij en u heeft een oplossing voor jaren.

Conclusie

De railblaza C-tug kayak trolley is een perfecte trolley voor de actieve kayakvisser. Zowel voor zoet, brak als voor zoutwater. Volledig demonteerbaar, compact in opslag en reserve onderdelen volop verkrijgbaar.
Onze positieve ervaring van het alleen laden van de kayak na een lange dag vissen en het eenvoudige, inclusief alle spullen, transporteren naar de parkeerplaats over zand, gras en grind was een verademing.

C-TUG

Heeft u nog vragen?
Laat een reactie achter in deze BLOG en we nemen spoedig contact met u op,
Wilt u de C-tug bestellen? Bezoek dan onze webshop.

We zullen de komende tijd meer op onze BLOG schrijven over onze ervaringen met onze Feelfree demo kayak en Railblaza onderdelen

Michael Mangold

Hollandlures Predator & Kayakfishing
Heemstede
www.hollandlures.com
info@hollandlures.com
+31 6 5105 2702

Geef een reactie