Geplaatst op 1 reactie

De Twentse beken & kanalen ( Deel 2, Muskie Metal Spinners)

karel stuw 2
Karel Ketting Olivier op pad langs de Twentse  Beken en kanalen.

Deel 2, “Muskie Metal Spinners  eerste ervaringen”

De stuw in de zomer

Deze zondagmorgen is het miezerig en nat en met weinig wind blijft dat wel even hangen. Om 10.00 klaart het eindelijk op en vertrek ik om m’n eerste zomersnoek in m’n handen te houden. Ben erg benieuwd wat me te wachten staat wat betreft de kant begroeiing. Kan ik lekker gooien en smijten met m’n nieuwe Muskie Metal spinner van Hollandlures.

Mijn oog is gevallen op model 4 de kleinste en lichtste van de serie vanwege m’n niet al te diepe wateren. De spinner weegt nochtans 31gr met een lengte van 20cm met de kleur LOTW….staat voor Lake Of The Woods. Een meer ergens in de USA.

Aan gekomen bij de Lolee zie ik dat ik niet de enige ben met het wilde idee om een visje te vangen. Deze man is stroomafwaarts gegaan dus ga ik de andere kant op richting stuw en dat is meestal een goed plan. Ik denk hierbij aan het zuurstof gehalte in het water dat daar toch een stuk hoger moet liggen.
karel begroeiing 2De kant begroeiing is hier te verwaarlozen maar de gele plomp is overal aan de kant aanwezig dus slecht te landen maar waarschijnlijk liggen de snoeken er lekker onder.
Tijd om ze wakker te maken.

 

 

 

karel brug 2Begin eerst met peuteren onder en om de brug daar liggen er altijd wel een aantal maar of deze ook willen toehappen? Jammer dan…kreeg ze niet zover om een aanval op m’n glider van 12cm te doen en ook niet op enkele andere plugjes. De lengtes van deze “brugsnoeken” zijn niet erg indrukwekkend maar kan het niet laten omdat ik hier op een 7cm shad-rap een jonge oma van 89cm wist te haken. Heb de meter in dit water nog niet gehaald maar wel zien vangen maar wel met levend aas…foei !!!

 

 

Tijd voor de Spinner

De eerste worpen zijn er om te zien wat de spinner doet aan het oppervlak. Ik zie kolken achter de spinner draaien net als of een snoek een aanval heeft gedaan en mis heeft gegrepen. Dus niet…het zijn de spinnerbladen die deze wervelingen veroorzaken en ik weet nu al dat er vandaag gevangen wordt. Dat kan gewoon niet anders.

Al vissend loop ik een paar honderd meter naar de stuw en inderdaad krijg ik na een tiental meters een aanval direct onder de eigen kant die me weer met beide benen op de grond zet… Jammerlijk vliegt de spinner eruit bij de eerste keer kopschudden.. even opletten Karel!!! Het was een mooie 80er zo te zien. Mijn vertrouwen groeit met de worp en een aantal worpen later knalde er een 60+ er op die zich ook ontdeed van de haak. Volgende aanbeet toch even harder in m’n hengel gaan hangen. Dat bleek de sleutel tot succes. De 3e bleef hangen en met z’n 44cm een kleine snoek voor de 20cm spinner. Bij de stuw komen er 3 kantvissers aan lopen en tijdens het gesprek bleek er niets gevangen te zijn maar wel aanbeten van kleine snoek kort aan de kant.

Gooi m’n Muskie Metal naar de overkant en krijg meteen een tik die ik niet verwachtte dus weer naar de overkant met die hap. Na de 3e worp een droge “pok” en nu ben ik wel bij de les. Tikkie terug en hangen…zal dit m’n eerste grotere zomersnoek worden? Terwijl ik dit dacht begint de slip langzaam te lopen. Oeps…is groter dan verwacht. Na een korte dril die zich in het midden afspeelde loods ik de snoek naar een bladerloze landingsplek en pas de kieuwgreep toe.

karel snoek 2
Karel Ketting Olivier met 94cm met robuuste kop

Ben helemaal happy met dit super begin. Na een visloos uurtje wordt het tijd voor een bakkie leut en ga ik genieten van deze vangst en een paar spinners met een andere kleur bestellen.

Wens jullie goede vangsten in 2016!

Visgroeten,
Karel Ketting Olivier

1 gedachte over “De Twentse beken & kanalen ( Deel 2, Muskie Metal Spinners)

  1. […] mijn laatste ervaringen (deel 2) heb ik een aantal kleuren van het Model 4 bijbesteld. Bestelling van Hollandlures was de volgende […]

Geef een reactie