Geplaatst op 1 reactie

De Twentse beken & kanalen ( Deel 3, Muskie Metal Spinners)

karel front 3
Karel Ketting Olivier op pad langs de Twentse  Beken en kanalen.

Deel 3, “Muskie Metal Spinners, kleuren maken het verschil”

Hier laat ik m’n nieuwe flexibele spinners van Hollandlures zwemmen.
Om op dit stuk vol met waterplanten te kunnen vissen zijn precisie worpen nodig. De Muskie Metal spinners werpen lekker en nauwkeurig en komen dan ook op de open plekken terecht.

Het is een mooi water en alle soorten vis zijn hier aanwezig dus ook snoek. De meter heb ik hier nog niet gevangen een paar 80ers en een enkele 90+ wel. Het binnen vissen tussen de planten vergt wel enige stuurmanskunst maar met deze spinners geeft dat weinig problemen.

karel aas 3
Na mijn laatste ervaringen (deel 2) heb ik een aantal kleuren van het Model 4 bijbesteld. Bestelling van Hollandlures was de volgende dag al binnen. Hoog tijd om ze weer uitvoerig aan de tand te voelen.

In de praktijk


Het binnen vissen doe ik als volgt. Na de landing direct starten en naar eigen inzicht de spinner laten zakken of niet. Ik doe dat door heel langzaam te draaien zodat de bladen ten alle tijden hun werk doen en dat is wervelingen onderwater veroorzaken. Monotoon binnen vissen kan en vangt ook , trollen vanaf de kant noem ik dat. Daar zijn de zwaardere modellen beter in dan Model 4 het poldermodel. Kijk op Hollandlures voor de andere modellen.

Er zijn volgens mij 2 soorten snoeken en wel de actieve en inactieve. Over de actieve vertel ik niks die klappen op alles wat beweegt dus ook op bovenstaande Muskie Metal modellen. Om de inactieve snoeken te laten bijten moet je dus “spelen” met je snelheid en diepte. Door plotseling met je hengel snel naar links of rechts of wat dan ook en door te draaien verkrijg je de nodige versnelling. Deze methode leverde me een paar mooie aanbeten en vangsten van bijna een meter.
karel 98 3
Op 2cm na een meter. Model 4 LOTW
karel 97 big arb 3
Een Paar dagen later een mooie 97er op de Big Arb.
karel 80+ 3
Model 4 Whitefish met een 80+

Metersnoek op Muskie Metal

En….jawel na jaren kwamen de meters eindelijk kortstondig boven water. Na nog enkele 80ers en 90ers kwam de eerste meter.
karel 107 3
Model 4 Northern Pike met een magere van 107cm
karel 102 claire 3
102cm op de Model 4 Claire Rose.
Natuurlijk heb ik ook wel kleinere snoeken gevangen maar wat met ander kunstaas niet lukte , lukte het wel met Muskie Metal Spinners. Heb in vergelijking met voorgaande jaren meer grotere gevangen. Eindelijk een aas gevonden wat in staat moet zijn om mijn pr van 113cm van vorige eeuw te verbeteren.

Met dood aas zijn ze wel een keer te vangen maar dat is niet mijn ding dus ben blij dat het mij toch gelukt is dankzij de Muskie Metal spinners van Hollandlures.

Het water staat niet erg bekend om z’n metersnoeken maar pakte toch een snoek van 102 en een 107cm.  De grootste was niet de mooiste snoek, maar de metergrens is gehaald met de Muskie Metal spinners!

Conclusie

Het kleurrijke setje snoekspinners van Hollandlures heeft me de nodige mooie vissen opgeleverd. Ook na deze vangsten zijn de spinners nog perfect. Het flexibele design heeft voor mij bewezen duurzaam te zijn. Keer op keer de aanbeet te kunnen weerstaan en als nieuw weer strak door het water lopend op naar het volgende monster.
Knipsel

karel afgekloven 3
Mijn afgekloven Muskie Metal model 4 LOTW en nog steeds vangend!

Voor mij behoren deze spinners inmiddels tot mijn favorieten en standaard uitrusting.

Wens jullie goede vangsten in 2016!

Visgroeten,
Karel Ketting Olivier

1 gedachte over “De Twentse beken & kanalen ( Deel 3, Muskie Metal Spinners)

  1. Vandaag mijn c-Tug kayak trolley binnengekregen.
    Mooie robuuste en eenvoudig te monteren kayak trolley.

    Bedankt voor de goede service Michael!

    Groet,

    Joachim

Geef een reactie