MinnKota een begrip onder vissers

MinnKota elektro motoren

MinnKota is een begrip onder de vissers

MinnKota staat voor kwaliteit. Beschikbaarheid en duurzaamheid voor vele jaren zorgeloos elektrisch varen. Diverse series hekmotoren en boegmotoren voor zoet- of zoutwater toepassingen. Hollandlures levert het complete pakket van MinnKota. Elektromotoren voor HEKMONTAGE of BOEGMONTAGE. Daarnaast een compleet pakket ACCULADERS voor vaste of mobiele toepassingen. Ook voeren wij de lijn van MinnKota DRIFTZAKKEN, nog niet bekend onder de roofvissers maar een perfecte oplossing om te vissen op drift. Ook heeft Hollandlures een groot deel reserveonderdelen opgenomen in de webshop. Eenvoudig een vervangingsschroef of afstandsbediening bestellen.

Elektromotoren

MinnKota heeft een compleet pakket motoren voor elektrisch varen. Van toepassing als relatief eenvoudige hekmotor tot volledig GPS gestuurde boegmotor. Voorzien van i-Pilot of i-Pilot Link systeem handmatige of ook zelfs volledig automatisch te water latende boegmotor.

Endura C2 hekmotor

De Endura C2 modellen zijn al vele jaren de meest populaire motoren van Minn Kota. En waar anderen proberen te imiteren daar gaat de Endura C2 weer een stap verder.
Als enige motor in deze klasse is de Endura C2 uitgerust met een testknop voor de accuindicatie. Een unicum voor een elektromotor in deze prijsklasse.
De snelheidsregulering geeft je 100% onder controle met de 8-standenschakelaar! Vijf standen vooruit, neutraal en 3 achteruit.
Uiteraard is de Endura C2 uitgevoerd met de Minn Kota onverwoestbare composieten schacht en telescopische stuurhandle, verlengbaar met 15 cm! De schroef van een Endura C2 is van het type PowerProp voor een optimaal rendement.

Endura MAX hekmotor

De bekendste en meest geïmiteerde elektrische buitenboordmotor ter wereld is voorzien van traploze snelheidsregeling en de beroemde Minn Kota Digital Maximizer voor tot 5x meer vaartijd. De Endura Max hekmotoren zijn verkrijgbaar in 12 volt met 40, 45, 50 en 55 Lbs stuwkracht.
De Endura Max heeft een traploze snelheidsregeling vooruit en achteruit. Zo stel je exact de juiste snelheid voor je boot in. De gashandel is telescopisch 15 cm uit te schuiven.
De geïntegreerde accutester laat zien dat je nog veel langer kan doorvaren met de Endura Max.

De Endura kan in tien standen op- en neer geklapt worden op de stevige UV bestendige ophangbeugel. De Quick Release handel zit onder handbereik en zo lanceer je de Endura Max snel en gemakkelijk.

Traxxis hekmotor

Als wind en golven toenemen en meer kracht is nodig dan is de Traxxis de uitgelezen motor voor op de spiegel.
De Traxxis is uitgevoerd met een op- en neerklap mechanisme dat met 1 hand, snel en eenvoudig te bedienen is. Slechts oplichten en naar voren (neer)kantelen! Neerlaten gaat net zo simpel. Na het indrukken van de borghandle met 1 hand weer naar achteren kantelen.
De tiltafstelling van de motor is nauwkeurig in te stellen door keuze uit 10 standen.

De telescopisch stuurhandle van de Traxxis heeft een comfortabele en ergonomische grip en is goed bereikbaar en standaard met 15 cm te verlengen. 45°naar boven te kantelen voor een staande stuurpositie en volledig neer te klappen om zo de motor makkelijk op te kunnen bergen. Kantelen en klappen uitvoeren in de Off-stand

Met de Quick-Lock klem op de schacht is de gewenste motorhoogte simpel te verstellen. De frictie voor zwaarder of lichter sturen is makkelijk aan- of los te draaien.

De Traxxis modellen worden uitgevoerd met Digitale Maximizer™, traploze snelheidsregeling voor- en achteruit en batterij tester. De modellen 45SC en 55 SC hebben bovenstaande kenmerken niet en hebben voor de snelheidsregeling een 8-standen schakelaar.

Specificaties:
• Stuwkracht 45-55-70 en 80 ponds
• Hekmotor montage
• Schachtlengte 76, 91 en 107 cm
• Schroef Weedles Wedge 2 op 80 ponds model
• Power prop op 45-55 en 70 ponds modellen
• Composiet schacht
• Digital Maximizer™

Riptide Transom

Wilt u op zee varen met uw Minn Kota elektrische buitenboordmotor? Steek dan van wal met de beste motor in de wereld: De Riptide Transom.
De bekende Minn Kota Endura C2 heeft zeebenen gekregen in de gedaante van de Riptide Endura SC. Volledig opgewassen tegen de zilte omstandigheden van de zee. Maar dus ook bij uitstek geschikt voor brak water. Alle uitwendige aluminium onderdelen worden geanodiseerd en gecoat met een 5mm poeder coating, nadat zij eerst grondig gereinigd zijn. Verder wordt er gebruik gemaakt van roestvaststalen bevestigingsmaterialen, speciaal gecoate printplaten en is een zinkanode aangebracht op de schroef.
Zoutwater, snelheidsregeling in 5 standen, Hekmontage
ACCUSPANNING MET 1 DRUK OP DE KNOP: Uw laadcapaciteit afleesbaar met één druk op de knop.
LEVER LOCK BEVESTIGING: Deze Lever Lock motorbevestiging met 10 standen voor een rotsvaste bevestiging is gemaakt van versterkt en anticorroderend composiet materiaal.
VERLENGBARE HELMSTOK: Comfortabele-, gebruiksvriendelijke- èn vlotreagerende besturing voor ú, met deze tot 15 cm extra verlengbare helmstok op de Riptide Hekmotor!

Minn Kota Powerdrive V2

De betrouwbare PowerDrive V2 motoren, zijn uitermate geschikt voor die vissers, die regelmatig grillige oevers volgen (bijv. kribben). Met de veelzijdige prestaties van de PowerDrive V2 en de opties Universal Sonar2, en i-Pilot® maakt dat u verzekerd bent van de rust, die alleen de Powerdrive kan bieden.
De PowerDrive V2 is uitgerust met een praktische “Push & Release” hendel! Deze hendel vereenvoudigt en versnelt het neerlaten (en ophalen) van de PowerDrive V2.
Ook voorzien van het ergonomisch PowerDrive Micro Touch™ elektrische voetpedaal! Het kwalitatieve composiet materiaal is compact, waterdicht (IP68) en functioneert nauwkeuriger dan mechanische besturing. Uw voeten nemen het stuurproces over, zodat u uw handen vrij heeft voor belangrijkere zaken. De lengte van het snoer is 5,6 meter.
Alle modellen zijn uit te voeren met i-Pilot®!

Specificaties:
Stuwkracht 45-50-55-65 en 70 pond
Boegmotor montage
Schachtlengte 122,137 en 152cm
Schroef weedles wedge 2
Composiet schacht: sterk en corrosievrij
Digital Maximizer™
Universal Sonar² op een aantal modellen
i-Pilot® standaard op aantal modellen

Terrova

De compleetste Terrova is met de Minn Kota i-Pilot® Link™ voorgemonteerd, i-Pilot® Link™ afstandsbediening, Universal Sonar² geintergreerd in de motor. Ook het voetpedaal zit in de leveringsomvang.
De krachten van de Minn Kota i-Pilot® en de Humminbird fishfinders/kaartplotters samen gebracht in de i-Pilot® Link™.
Alle i-Pilot® functies zoals Spot-Lock (ankerfunctie), Track Record, Autopilot, Cruisecontrol, CoPilot zijn aanwezig in de full colour afstandsbediening. Maar na koppeling via Ethernet met een Humminbird 1100, 900, 800 en 700 serie (geselecteerde modellen) is de Spot-Lock ook vanaf de Humminbird te plaatsen en zichtbaar op het navigatiescherm.
Opslag van Spot-Locks op de Humminbird tot 2500 stuks en 16 op de i-Pilot® Link™ afstandsbediening.

i-Track is een nieuwe functie voor het opslaan van de afgelegde route (max. 3 km). De i-Track kan worden opgeslagen op de Humminbird (ook als de i-Pilot® uitgeschakeld is) en de i-Pilot® Link™ afstandsbediening. Zet i-Track standaard aan en de visser kan altijd zijn route terug volgen zonder van te voren de record functie aan te hoeven zetten.
Met de GoTo functie kan naar iedere Spot Lock, waypoint of i-Track, opgeslagen op Humminbird of i-Pilot® Link™, worden gevaren met de boegmotor binnen bereik van een halve kilometer.
Autopilot en Advanced Autopilot zijn gelijk aan de gewone i-Pilot®, maar ook te bedienen vanaf de Humminbird.
i-Pilot® Link™ is beschikbaar voor alle Terrova (ook voor-geïnstalleerd verkrijgbaar) en PowerDrive V2 boegmotoren voor zoet water en voor alle Riptide ST (ook voor-geïnstalleerd verkrijgbaar) en Riptide SP boegmotoren voor zout water.

De i-Pilot® Link™ Draadloze afstandsbediening met full-colour scherm laat een scala aan informatie zien zoals: actieve functie, gebruikersmenu, GPS status, snelheid over de grond, afstand tot het waypoint, diepte, koers over de grond, watertemperatuur. De afstandsbediening wordt gevoed door een batterij die op dezelfde manier als een mobiele telefoon geladen wordt.

Ulterra boegmotor

De Minn Kota nieuwe Ulterra boegmotor maakt het leven aan boord comfortabel en veilig met “Auto Stow and Deploy” en “Power Trim”. Je hoeft je stoel niet meer uit!
De voortdurende innovatie van Minn Kota wordt voortgezet met de Ulterra, de volgende evolutie in trolling motoren.

De revolutionaire Ulterra boegmotor is volledig automatisch te lanceren en weer aan boord te kantelen: Auto Stow and Deploy.

Daar bovenop heeft de Ulterra de mogelijkheid de diepte van de motor met één druk op de knop te kunnen verstellen. Deze innovatieve functies, draadloos bediend vanaf of de i-Pilot®of i-Pilot®Link™afstandsbediening of het voetpedaal, maken de besturing van de boot makkelijker dan ooit.
De Ulterra is ontworpen om het leven van de sportvisser aan boord comfortabeler te maken. De nieuwe automatische functies van de Ulterra zetten de nieuwe standaard in trolling motoren.

Niet alleen comfort is belangrijk, maar ook de veiligheid. Zonder de vispositie te verlaten kan de trolling motor worden gelanceerd, in hoogte worden versteld, met de i-Pilot®wordt de beweging gecontroleerd, op de ankerpositie gehouden en kan de motor automatisch weer aan boord gekanteld worden.
De motor doet werkelijk al het werk en de schipper kan zich concentreren op de veilige vaart en zijn visserij.

Boegplaten

Plaats of verwijder eenvoudig een Terrova of Powerdrive boegmotor op deze kunststof boegplaat. Plat van ontwerp en ongevoelig voor corrosie. De borghandle met RVS pennnen kan op slot gezet worden met een hangslot.

i-Pilot & i-Pilot-Link

De krachten van de Minn Kota i-Pilot® en de Humminbird fishfinders/kaartplotters samen gebracht in de i-Pilot® Link™.
Alle i-Pilot® functies zoals Spot-Lock (ankerfunctie), Track Record, Autopilot, Cruisecontrol, CoPilot zijn aanwezig in de full colour afstandsbediening. Maar na koppeling via Ethernet met een Humminbird 1100, 900, 800 en 700 serie (geselecteerde modellen) is de Spot-Lock ook vanaf de Humminbird te plaatsen en zichtbaar op het navigatiescherm.
Opslag van Spot-Locks op de Humminbird tot 2500 stuks en 16 op de i-Pilot® Link™ afstandsbediening.

i-Track is een nieuwe functie voor het opslaan van de afgelegde route (max. 3 km). De i-Track kan worden opgeslagen op de Humminbird (ook als de i-Pilot® uitgeschakeld is) en de i-Pilot® Link™ afstandsbediening. Zet i-Track standaard aan en de visser kan altijd zijn route terug volgen zonder van te voren de record functie aan te hoeven zetten.
Met de GoTo functie kan naar iedere Spot Lock, waypoint of i-Track, opgeslagen op Humminbird of i-Pilot® Link™, worden gevaren met de boegmotor binnen bereik van een halve kilometer.
Autopilot en Advanced Autopilot zijn gelijk aan de gewone i-Pilot®, maar ook te bedienen vanaf de Humminbird.

i-Pilot® Link™ is beschikbaar voor alle Terrova (ook voor-geïnstalleerd verkrijgbaar) en PowerDrive V2 boegmotoren voor zoet water en voor alle Riptide ST (ook voor-geïnstalleerd verkrijgbaar) en Riptide SP boegmotoren voor zout water.
De i-Pilot® Link™ Draadloze afstandsbediening met full-colour scherm laat een scala aan informatie zien zoals: actieve functie, gebruikersmenu, GPS status, snelheid over de grond, afstand tot het waypoint, diepte, koers over de grond, watertemperatuur. De afstandsbediening wordt gevoed door een batterij die op dezelfde manier als een mobiele telefoon geladen wordt.

Acculaders

Draagbare acculaders

Deze draagbare laders bieden multi-fase laden (bulk, absorptie en float) om u langer te laten varen.
• LED indicator voor Aan, Laden, Vol en Check aansluiting
• Beschermd tegen kortsluiting en verkeerd om aansluiten op de accu.
• Bestemd om natte lood-zuur en AGM accu op te laden.

In-Board laders

Deze In-Board laders voorzien van microprocesoren en hf technologie, zijn gemaakt voor montage aan boord om zo permanent uw accu’s te laden en te onderhouden.
Door continu de staat van uw accu’s en de temperatuur te controleren, leveren deze Minn Kota acculaders een snellere en nauwkeurigere oplading.
Resultaat: langer varen zonder zorgen over de accu’s.
Kenmerken van de Minn Kota On-Board laders zijn de automatische temperatuur compensatie en 3 traps laadkarakteristiek (Bulk, Absorptie en Float). Met automatische laad-stop functie wanneer de accu vol is wordt de levensduur van uw accu verlengd.
Automatische Temperatuur Compensatie: De lader meet de buitentemperatuur en past het laadvoltage daarop aan.
• Vochtbestendige , schok en trillings bestand aluminium behuizing
• Zoutwater gestest en volledig corrosie bestendig
• Beschermd tegen kortsluiting, verkeerd ompolen.
• Toe te passen met natte loodzuur accu’s en AGM accu’s

Minnkota Trolling Motor Power Center

Makkelijk voor kleine boten zonder accu compartiment, met aansluiting aan de buitenkant voor 12 volt externe lader. Indicatie van uw actuele accustatus.
Inclusief twee 12 volts sigaretten plug aansluitingen. Twee automatische zekeringen 1 x 15 ampere en 1 x 60 ampère voor elektromotor. Geschikt voor accu’s tot 105 Ah.
Maten inwendig lxbxh 350-190-220mm
Maten uitwendig lxbxh 360-197-310mm

MinnKota Driftzakken

Regel je drift om zo je aas goed te presenteren met de Minn Kota Drift Sock (drijfanker).
Gemaakt van stevige materialen zijn er twee modellen. MKA-26 is het basis model, de MKA-27 PRO driftzak is compleet met ingebouwde gewichten en drijflichamen die ervoor zorgen dat het drijfanker zich automatisch opent in het water.

De MKA-28 drijfankergordel is ca. 2 meter lang. Voorzien van genaaid oog dat om iedere kikker of bolder past en een karabijnhaak waar het drijfanker aan bevestigd kan worden. Wanneer het drijfanker snel los gegooid moet worden zorgt het gele boeitje ervoor dat u het weer snel terug kunt vinden.